Dit zijn de voordelen van een latex matras

latex matras

Bij latex denk je wellicht aan strakke pakjes en glimmend materiaal, maar latex wordt voor veel meer dingen gebruikt. Bijvoorbeeld bij het maken van een latex matras. Het latex matras heeft een steeds betere reputatie gekregen en dat is niet zonder reden. Slapen op een latex matras is voor velen ideaal.

Wat is een latex matras?

latex matras

Latex (ook wel bekend als rubber) is een natuurlijk product. Het wordt vaak gebruikt als extra comfortlaag, bijvoorbeeld in pocketveringmatrassen. Gebruik van latex heeft veel voordelen maar een van de voornaamste is toch wel de duurzaamheid omdat het een product uit de natuur betreft.

Voordelen van latex

Latex is een zeer rekbaar materiaal. Om die reden wordt het dan ook veel gebruikt in matrassen. Het zorgt voor extra comfort en vormt zich goed naar je lichaam voor een perfecte nachtrust. Bovendien ondersteunt latex ook, want het materiaal is rekbaar en toch stevig. 

latex matras

Dankzij de rekbaarheid en stevigheid is latex een materiaal dat het lichaam ontlast. Daardoor is het ideaal voor mensen met rugklachten, last van de gewrichten of nekpijn. Maar latex heeft nog een groot voordeel.

Veel mensen hebben een allergie die het uitzoeken van een matras lastig maakt. Bijvoorbeeld mensen die een anti-huisstofmijt matras nodig hebben. En daar is latex helemaal perfect voor. Het is immers een product dat geen huisstofmijt aantrekt en daardoor geen allergische reactie veroorzaakt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor nachtelijke niesbuien of astma-aanvallen met dit matras.