Hoe kun jij je caloriebehoefte berekenen?

Heb jij wel eens gekeken hoe jij je caloriebehoefte berekenen kunt? Er zijn maar weinig mensen die dit doen en toch is het wel erg belangrijk als jij een gezond gewicht wilt behouden. Het lastige is dat je deze berekening niet zo gemakkelijk zelf kunt maken, er zijn namelijk verschillende factoren die je mee moet nemen in de berekening. Wil jij je caloriebehoefte berekenen, dan kun je hiervoor terecht bij gezondeten.nl. Je hoeft dan zelf alleen maar wat gegevens in te vullen over jouzelf en de site maakt vervolgens de berekening voor jou. Zo kun je gemakkelijk ontdekken hoeveel calorieën per dag voor jou de juiste hoeveelheid is.

Waarom caloriebehoefte berekenen?

Het is natuurlijk handig om te weten dat er een website is waarop je deze berekening gemakkelijk kunt maken. Maar waarom zou jij je caloriebehoefte berekenen, wat heb je hieraan? Dit is belangrijk om te doen als jij wilt weten hoeveel je kunt eten op een dag. We hebben allemaal waarschijnlijk wel eens op verpakkingen van eten zien staan dat een volwassen vrouw bijvoorbeeld gemiddeld 2000 calorieën per dag zou mogen eten. Maar als jij maar 1.60 meter groot bent, dan heeft dit natuurlijk een heel ander effect op jouw lichaam dan wanneer jij 1.90 meter bent. Door te kiezen voor je caloriebehoefte berekenen, krijg je een veel nauwkeuriger beeld van wat nu voor jouw lichaam de juiste energie-inname per dag is. Als je dit weet, dan kun je hier met je dagelijkse consumptie rekening mee houden. Wil je bijvoorbeeld afvallen, dan zul je minder calorieën in moeten nemen dan wat er uit de berekening komt. Is jouw lichaamsgewicht juist aan de lage kant, dan zul je wat meer moeten eten. En je achterhaalt met de caloriebehoefte berekenen ook wat je dagelijks kunt eten als je op gewicht wilt blijven. Het kan jou dus helpen om een gezond lichaamsgewicht te behalen en te behouden!

Diverse factoren

We noemden hierboven al dat er verschillende factoren mee moeten worden gewogen als jij je caloriebehoefte berekenen wilt. Daarom is het handig om de berekening over te laten aan een website die dit automatisch voor jou doet, zoals gezondeten.nl. Je vult hier zelf een aantal gegevens in:

  • of je man of vrouw bent
  • hoe oud je bent
  • hoe lang je bent
  • wat jouw huidige lichaamsgewicht is
  • hoeveel beweging jij per dag krijgt

Op basis van deze gegevens zie je meteen hoeveel calorieën jij op een dag ongeveer zou moeten eten. Maar dat niet alleen, ga jij hier je caloriebehoefte berekenen, dan krijg je ook meteen een indicatie van hoeveel kilocalorieën per dag jij kunt eten als je af wilt vallen of hoeveel je juist zou moeten eten om aan te komen. Of jij moet afvallen, aankomen of op gewicht blijven, kun je dan weer achterhalen door je bmi te berekenen en ook dat kun je op deze website gemakkelijk doen. Zo kun je zelf aan de slag gaan om het voor jou ideale gewicht te bereiken. Wil jij je persoonlijke caloriebehoefte berekenen, dan is het dus echt een aanrader om naar gezondeten.nl te gaan!

Lees meer…