Jouw debiteurenbeheer goed voor elkaar krijgen

Debiteurenbeheer

Krediet is voor veel mensen een echte last geworden, en niet alleen voor mensen die geen krediet hebben of die moeite hebben om het af te betalen. Krediet is een nuttig instrument als we weten hoe we het moeten gebruiken, maar het kan ook een val zijn die ons verstrikt in schulden en stress als we niet oppassen. Als je het gevoel hebt dat jouw krediet uit de hand loopt, is er iets wat je daaraan kunt doen: debiteurenbeheer.

Debiteurenbeheer

Wat is debiteurenbeheer? 

Debiteurenbeheer gaat over het nemen van controle over jouw financiële situatie en het worden van een betere beslisser als het gaat om je financiën. Het omvat zaken als budgettering en het maken van een plan om uit de schulden te komen. Het betekent zelfs verantwoordelijkheid nemen voor jouw fouten en proberen ervoor te zorgen dat je die fouten niet opnieuw maakt.

Hoe moet je je krediet beheren door middel van debiteurenbeheer?

Ga eerst zitten met alle informatie die je hebt over jouw schulden en zoek uit waar je staat: welke zijn afbetaald, welke zijn binnenkort opeisbaar en welke zijn vervallen. Beslis dan wat je met elke schuld gaat doen – worden ze allemaal elke maand automatisch afgeschreven? Worden sommige geïnd? Worden ze behandeld door een schuldeiser of incassobureau? Aan de hand van deze informatie kan je een overzicht maken waaraan je gelijk kan zien waar je staat en wat je kunt doen. De meest doeltreffende manier om jouw debiteuren te beheren, is proactief te zijn en betaald te worden voor het werk dat je hebt gedaan.