Opleiding boekhouden

opleiding boekhouden

De opleiding boekhouden wordt vaak gevolgd bij Fabius Opleidingen. Dat is niet zo verwonderlijk. Deze opleiding is een basiscursus waarin je leert hoe de financiële administratie van een bedrijf in elkaar zit en welke rol de boekhouding daarbij speelt. Bijna elke werknemer in een bedrijf heeft daar soms mee te maken. Bedrijven vinden het belangrijk dat al hun medewerkers een goede basis krijgen met deze opleiding boekhouden. In de praktijk blijkt de cursus ervoor te zorgen dat de administratieve processen een beetje soepeler verlopen. Deze basisopleiding duurt niet lang, waardoor het van de medewerkers geen abnormaal grote tijdsinvestering vraagt om deze opleiding te volgen.

opleiding boekhouden

Wat leer je tijdens de opleiding boekhouden?

De opleiding boekhouden is vooral een kennismaking met de systemen en processen die in een bedrijf worden toegepast voor de financiële administratie. Als cursist maak je kennis met de typische begrippen als grootboekrekeningen, balans en vermogen. Uiteraard is er ook een hoofdstuk over belastingen en hoe hiermee moet worden omgegaan bij de in- en verkoop. Een onderwerp wat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt bij de opleiding boekhouden is duurzame productiemethoden en – middelen. Er wordt ook kennis gemaakt met de verschillende juridische bedrijfsvormen, zoals een BV en een NV.

Vooropleiding voor opleiding boekhouden is niet nodig

Fabius Opleidingen biedt deze opleiding, die bestaat uit 10 klassikale lessen van 3 uur, aan in heel Nederland. Er zijn 50 leslocaties waaruit de cursisten kunnen kiezen. Daardoor is het vrijwel nooit nodig om lang te reizen naar de lessen voor de opleiding boekhouden. Een vooropleiding is niet nodig, maar je moet wel de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen. Tijdens de opleiding wordt toegewerkt naar het examen. Als cursist weet je precies welk soort vragen je kunt verwachten tijdens het examen. Daardoor slaagt bijna iedereen voor deze opleiding.