Waar moet je aan denken bij het goed houden van veevoer?

Elke veeboer heeft zijn eigen oplossingen om met de opslag van het voer voor zijn dieren om te gaan. De hoeveelheid voer die het vee opeet voordat ze klaar zijn voor de slacht neemt namelijk veel ruimte in beslag. Het is niet rendabel om al dit voer wekelijks te kopen en daarom zijn boeren genoodzaakt andere oplossingen te bedenken. Het voer wordt vaak in bulk aangeschaft of op het land zelf verbouwd. Dit zijn grote hoeveelheden die over meerdere weken of zelfs maanden verbruikt dienen te worden. Het is daarom van groot belang een goede opslag plek hiervoor te vinden. Behalve dat het voer veel ruimte in beslag neemt mag het ook nog eens niet bederven waardoor het onbruikbaar wordt. Koelkasten voor die hoeveelheden zijn te duur en onpraktisch dus heeft men een alternatief bedacht.

Voedsel opslag ondergronds

De oplossing die veel boeren gebruiken is om een grote kuil te graven en het voedsel hierin op te slaan. Om te voorkomen dat er vocht en zuurstof bij het voedsel komt wordt de kuil afgedekt met kuilplastic. Op deze manier hebben bacteriën en schimmels geen kans om zich te verspreiden in het voedsel en kan het lange tijd bewaard blijven. Wanneer de dieren nieuw voer nodig hebben kan de kuil eenvoudig geopend en weer afgedekt worden. 

Dit is één van de meest voorkomende oplossingen die worden toegepast in de veeteelt. Echter kan het zijn dat er maatwerk geleverd dient te worden. Raadpleeg daarom altijd een professional voor advies.
Bron: https://www.fvr-trading.nl/