Wat is beton cire

Beton kleur en look is op dit moment erg populair en wordt ook door veel mensen gebruikt om een specifieke sfeer te creëren in een ruimte. De keuze is erg breed. Van een beton cire muur badkamer tot een beton cire muur woonkamer of vloer. Er zit wel een verschil tussen beton cire en gewoon beton. Gewoon beton is erg zwaar en daardoor moeilijker voor verschillenden projecten te gebruiken. Beton cire is een mix van onder andere cementmortel, kalk en microbeton. Dit maakt het lichter en op meer toe te passen dan het gewone beton. Er worden meerdere lagen beton cire op elkaar aangebracht, wat zorgt voor de betonlook die zo populair is. Zo wordt jouw beton cire muur badkamer gecreëerd en kun je er lang van genieten.

Beton cire in je badkamer

Als je de betonlook of kleur mooi vindt kun je dit dus ook toepassen in jouw badkamer. Je verwacht misschien dat een beton cire muur badkamer een koud gevoel geeft door al dat grijs. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Door de juiste styling en het juist licht kan het de badkamer een strakke look geven. Door gebruik te maken van warm led licht kun je de ruimte ook een warmer gevoel geven. Als strak gestuukt beton cire niet helemaal jouw smaak heb ik goed nieuws. Er bestaan ook badkamertegels met beton cire of een betonlook. De badkamer krijgt weer een compleet ander aanzicht als je kiest voor tegels in plaats van gestuukt. Afhankelijk van de grote van de tegels kan je verschillende patronen maken die de badkamer wat meer pit geven.

Badkamer stijlen

Als je de betonlook mooi vindt hoef je dat niet per se toe te passen op de vloer of muren. Je kunt de badkamer er ook mee stijlen. Zo kun je ervoor kiezen om de wastafel en/of het wasmeubel in een beton cire kleur te nemen. Zo bestaat niet de volledige ruimte uit grijs maar is het een tint om te zorgen voor variatie in de badkamer. Om de strakke en industriële stijl aan te houden kun je kiezen voor zwarte kranen en accessoires. Als ook zwart niet helemaal jouw kleur is staat chroom ook zeker mooi bij het beton cire. Ook hierin valt te variëren door bijvoorbeeld te kiezen voor een matte afwerking in plaats van glanzend.