Alles over PID meters

Wat zijn PID meters en wat kun je hiermee? PID meters zijn speciale apparaten waarmee je bepaalde stoffen kunt meten. PID is een afkorting van Photo Ionisatie Detector; dit is een betrouwbaar apparaat waarmee je gassen kunt meten, zoals alcohol, diesel, benzeen en meer.  Waarom is het belangrijk om dit te kunnen meten? PID meters kunnen enorm handig zijn omdat ze kunnen bepalen wat de mate van een bepaalde stof is in een ruimte. Er is een wet vastgesteld met daarin de blootstellingslimieten. Wanneer de grenswaarden te hoog zijn bevonden door een PID meter kan het voorkomen dat de veiligheid van personeel niet gewaarborgd kan worden.

Om er zeker van te zijn dat personeel veilig kan werken word een ruimte dus eerst gemeten met PID meters, om zo te kunnen bepalen hoe veilig het is. Vooral wanneer er gewerkt wordt in de gasdetectiebranche zijn PID meters onmisbaar en erg handig. De PID meters berekenen aan welke hoeveelheid van vluchtige organische stoffen iemand is blootgesteld zodat er veilig gewerkt kan worden.

Slimme technologie voor PID meters

Er zijn verschillende soorten PID meters; waaronder alleen een gas detector maar ook multi gas detectors; deze kun je configureren op maat. De PID meters zijn vandaag de dag steeds beter en voorzien van slimme technologie. Met bijvoorbeeld verbeterde sensoren kan sneller worden vastgesteld wanneer er in hoge mate sprake is van een bepaalde stof. Het is dus erg betrouwbaar om met deze meter de veiligheid van een bepaalde ruimte te controleren.