BE rijbewijs, wanneer heb je dat nodig?

Rijles

Het BE rijbewijs heb je nodig als je met een aanhanger wil rijden. Gewoon een karretje achter de auto of een caravan of paardentrailer. Zodra je met je auto een gewicht van meer dan 750 kilo wil trekken en de aanhanger en auto in totaal zwaarder zijn dan 3500 kilo dan heb je dit rijbewijs nodig. Is dat niet het geval dan heb je aan je B rijbewijs voldoende. Maar in de meeste gevallen moet je je aanhanger rijbewijs halen.

BE rijbewijs

Snel je BE rijbewijs halen

Het BE rijbewijs kun je in 1 of 2 dagen halen. Zo kun je een pakket kiezen bestaande uit 5 of 7 uur praktijkles, lunch en examen. Deze dag wordt zo gepland dat je dus op dezelfde dag al examen kunt doen bij het CBR. Dat is fijn want zo kun je het snel halen. Tijdens de praktijklessen leer je manoeuvreren, deelnemen aan het verkeer en aan- en afkoppelen. Kortom, je wordt helemaal klaargestoomd voor het examen. Mocht je meer tijd nodig hebben dan kan dat natuurlijk ook. Het is ook mogelijk om het te verspreiden over meerdere dagen. Informeer bij de rijschool naar de mogelijkheden.

Wesseldijk

Combinatie te zwaar voor rijbewijs BE?

Als je jouw BE rijbewijs hebt gehaald dan mag je dus met aanhanger rijden. Maar het gewicht en het laadvermogen van de auto met de aanhanger mogen niet zwaarder zijn dan 4250 kilo. De aanhangwagen zelf mag inclusief lading niet zwaarder zijn dan het trekkende voertuig, tenzij op het kentekenbewijs van de auto anders staat vermeld. Heb je een zwaardere combinatie? Dan heb je een rijbewijs C1E nodig. Dit is het rijbewijs voor vrachtwagen met oplegger Ook dat rijbewijs kun je halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Deze regionale rijschool biedt een breed scala aan particuliere en beroeps rijopleidingen van brommer tot vrachtwagen en van trekker tot bus.