Het belang van muziek in de winkel

Muziek is enorm belangrijk en ook jij kunt dit in je eigen winkel toepassen. Muziek in de winkel bepaald de sfeer maar zorgt ook voor een bepaalde rust in een ruimte. De muziek moet niet te hard staan, omdat vooral achtergrondmuziek enorm belangrijk kan zijn voor de totale winkelbeleving van een klant. Het is bewezen dat goede muziek in de winkel bijdraagt aan de winkelbeleving, maar ook een prettig gevoel en zelfs een verbetering van de omzet.

Kies voor muziek dat goed aansluit

Muziek in de winkel is dus enorm belangrijk, maar hoe kies je de juiste muziek uit? Het heeft alles te maken met het publiek dat jij in je winkel wilt hebben. Wanneer je een trendy publiek wilt trekken, zijn wellicht wat hardere beats een manier om de winkelbeleving optimaal te maken. Wanneer je een wat meer mainstream publiek wilt, zijn rustige klanken weer beter. Het is enorm belangrijk om te kiezen voor de juiste muziek in de winkel, zodat je hiermee herkenbaarheid bij de klant creëert.

Hoe zorg je voor muziek in de winkel dat goed aansluit bij wat je wilt uitstralen als winkel? Er zijn tal van organisaties waar je terecht kunt voor het regelen van de muziek. QYN is een voorbeeld van zo’n bedrijf. Hier kun je samen met het team nadenken over welke muziek je in de winkel wilt draaien, maar ook iets wat goed aansluit bij het publiek dat in je winkel komt. Bij QYN werk je samen met een team van specialisten!