Het kiezen van de juiste zorgverzekering

Tegenwoordig heeft iedereen enorm veel vaste lasten. Iedereen heeft meerdere abonnementen lopen is het liefst ook nog voor van alles en niks verzekerd. Het is dan ook handig om te kijken of je niet te veel betaalt. Wanneer je kijkt naar vaste lasten waarop je kan besparen, zul je al snel merken dat je op jaarbasis tientallen euro’s kan besparen door de juiste zorgverzekering te kiezen. In dit artikel vertel ik jou hoe je dit kan doen!

Verplicht

Om te beginnen is het belangrijk om even te melden dat je zorgverzekering verplicht is. Je kan er dus niet voor kiezen om geen zorgverzekering af te sluiten wanneer je een Nederlandse burger bent. Echter is slechts de basisverzekering verplicht. Kosten voor bijvoorbeeld de fysio en tandarts krijg je hierbij niet verzekerd. Als je deze ook verzekerd wilt hebben, is het belangrijk om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Je maandelijkse kosten zullen hierdoor natuurlijk stijgen, maar je bent wel gedekt voor meer medische kosten.

De juiste zorgverzekering kiezen

Doordat de concurrentiestrijd tussen de verschillende zorgverzekeraars in Nederland zo groot is, passen de zorgverzekeraars ieder jaar weer hun premies en voorwaarden aan. Dit wil dan ook zeggen dat de zorgverzekering die afgelopen jaar perfect voor jou was, het komende jaar niet de beste meer voor jou is. Dit is dan ook de hoofdreden waarom jaarlijks honderd duizenden mensen besluiten om over te stappen van zorgverzekering. Maar hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Om te beginnen is het handig om al je wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Dit rijtje met gegevens kan je dan eenvoudig invullen op een zorgvergelijker zoals die op https://www.zorgkiezer.nl/. Op deze site zul je direct een overzicht vinden van alle zorgverzekeringen die bij jou passen. Zo kan je zelf kiezen welke zorgverzekeraar je wilt en kan je jouw verzekering afsluiten.