Een muzikant die een boodschap brengt

De oudste methode

Het is een eeuwenoude traditie; is er iets aan te kondigen, dan wordt er een muzikant ingezet om de aandacht van de omstanders te trekken. Die traditie is nog altijd in ere gehouden. Als er een feest te vieren is wordt de aandacht getrokken door muzikale klanken door de straten die mensen bijeen brengen. Het is dan ook niet voor niets dat er voor steeds meer evenementen weer wordt gekozen voor een muzikale inbreng om mensen te verzamelen. Muziek heeft namelijk iets magisch; als je het hoort moet je er wel naar luisteren, en daarnaast zorgt muziek er ook voor dat je vergeet waar je mee bezig was.

Muziek op straat terugbrengen
In het verleden waren ze er veel; artiesten die op straat muziek maakten en daar hun geld mee verdienden. Het gevolg was dat mensen bleven stilstaan, meezongen en geëmotioneerd raakten door hetgeen ze hoorden. Dit soort muzikanten zie je steeds minder, maar de roep naar meer samenhang onder mensen neemt toch weer toe. Het is dan ook niet voor niets dat er bij steeds meer evenementen en officiële openingen van bedrijven muzikanten aanwezig zijn die voorbijgangers naar een evenement loodsen. Muziek in het straatbeeld zorgt voor een verlevendiging, en dat is iets waar je als bedrijf of als particulier handig gebruik van kan maken.

Muziek bij een officiële gelegenheid
Er is een behoorlijk aantal officiële gelegenheden waarbij de aanwezigheid van iemand die muziek maakt gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan een bruidspaar wat komt aangereden in de trouwauto en wat vooraf wordt gegaan door iemand die hun komst aankondigt. Met een instrumentalist die een instrument heeft waarvan het geluid ver draagt zoals een doedelzak weet het verzamelde gezelschap voor de trouwerij gelijk dat het bruidspaar niet ver meer kan zijn. Ook bij bijvoorbeeld een doop kan de aanwezigheid van een instrumentalist de gasten in een fijne ambiance brengen. Een harpist kan op dat moment rustgevende klanken spelen waardoor de sfeer direct feestelijk maar tegelijk ook ingetogen is.