Usenet server met VPN

Wil je gebruikmaken van een Usenet server om bestanden te downloaden? Weet dan wel dat het tegenwoordig illegaal is om bestanden te downloaden die auteursrechtelijk beschermd zijn. Try Usenet server daarom met een VPN. In dit artikel lees je hier meer over.

Wetgeving rondom downloaden

Het is inmiddels niet meer toegestaan om bestanden te downloaden die niet rechtenvrij zijn. Ook al pakt Stichting Brein nu voornamelijk alleen nog aanbieders van illegale content aan; in de toekomst zou je wel kunnen worden beboet voor het downloaden. De meeste bestanden op Usenet zijn niet rechtenvrij, dus de kans is groot dat je illegaal bestanden aan het downloaden bent.

Anoniem downloaden via VPN

Via een Usenet server download je op zich al anoniem. Internetproviders en filmmaatschappijen kunnen door de SSL-beveiliging niet zien dat je dit doet. Echter als overheidsinstanties toegang krijgen tot de Usenet SSL-servers kunnen zij wel jouw IP-adres zien. Daarom is het aan te raden om anoniem te downloaden via een VPN. Op die manier zien ze niet jouw IP-adres, maar het IP-adres van de VPN-server.