Verzekeraar vergoed EHBO-cursus

Overweeg jij een EHBO-cursus te volgen? Dan hik je mogelijk aan tegen de prijs die betaald moet worden voor zo’n cursus. Dit is namelijk geen misselijk bedrag. Menigeen besluit hierdoor om de EHBO-cursus toch maar niet te volgen. Wanneer iedereen zo zou denken, hebben we over een aantal jaar nog maar heel weinig mensen met een EHBO-diploma in Nederland. Gelukkig werken de meeste zorgverzekeraars mee om dit te voorkomen. Bij veel verzekeraars krijg jij namelijk een vergoeding wanneer je een EHBO-cursus volgt. Hierdoor wordt het natuurlijk al een stuk aantrekkelijker om zo’n cursus te volgen!


Check je polisvoorwaarden
Benieuwd of jij een vergoeding krijgt voor een EHBO-cursus? Bekijk dan snel de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. De vergoeding voor een EHBO-cursus verschilt namelijk per verzekeraar. Zo krijg je bij de ene verzekeraar mogelijk bijna het hele bedrag vergoed, terwijl dit bij de ander bijvoorbeeld maar de helft is. Hoeveel vergoeding jij krijgt voor een EHBO-cursus hangt onder meer af van het pakket dat jij hebt gekozen en of je al dan niet aanvullend verzekerd bent.

Wat leer je tijdens een EHBO-cursus?
Jij hebt op de basis- of middelbare school vast en zeker weleens EHBO-lessen gehad. Dit wil echter niet zeggen dat jij nu ook eerste hulp kunt verlenen in allerlei situaties Nee, daarvoor moet je toch echt een nieuwe EHBO-cursus volgen. In een dergelijke cursus worden namelijk verschillende situaties behandeld. Je leert onder meer verband- en hulpmiddelen gebruiken, maar de cursus gaat veel verder dan dat. Zo leer je meer over vitale functies en herken je na de cursus diverse letsels. Ook ben je na een EHBO-cursus in staat om levensreddende handelingen te verrichten.